China dadi produsen lan eksportir produk anti-epidemi paling gedhe kayata topeng lan sandhangan protèktif

Amarga kontrol efektif coVID-19 ing omah lan paningkatan kapasitas produksi sing relevan, China dadi produsen lan pengekspor topeng, klambi pelindung lan produk pencegahan epidemi liyane, sing mbantu akeh negara ing perang nglawan epidemi kasebut. Loro saka China, miturut laporan sing diterbitake dening wartawan Global Times, ora akeh negara utawa wilayah sing terus ngekspor pasokan medis.

New York Times bubar nglaporake manawa produksi topeng China saben dina mundhak saka 10 yuta ing wiwitan Februari dadi 116 yuta mung patang minggu mengko. Miturut laporan Administrasi Umum Bea Cukai Republik Rakyat Tiongkok, wiwit tanggal 1 Maret nganti 4 April, udakara 3,86 milyar masker, 37.52 yuta setelan pelindung, 2,41 yuta detektor suhu inframerah, 16.000 ventilator, 2,84 yuta kasus Coronavirus reagen deteksi lan 8,41 yuta pasang kacamata diekspor menyang saindenging negara. Pejabat saka Departemen Perdagangan Luar Negeri Kementerian Perdagangan uga ngumumake manawa tanggal 4 April, 54 negara lan wilayah lan telung organisasi internasional wis mlebu kontrak pengadaan komersial kanggo pasokan medis karo perusahaan Tiongkok, lan 74 negara liyane lan 10 organisasi internasional nindakake komersial negosiasi pengadaan karo perusahaan China.

Beda karo China mbukak ekspor pasokan medis, luwih akeh negara sing ngetrapake larangan ekspor topeng, ventilator lan bahan liyane. Ing laporan sing dirilis ing pungkasan Maret, Grup Tandha Perdagangan Global ing Universitas St. Gallen ing Swiss ujar manawa 75 negara lan wilayah wis menehi larangan ekspor kanggo pasokan medis. Ing konteks iki, ora akeh negara utawa wilayah sing ngekspor pasokan medis. Miturut laporan media, 3M AS bubar ngekspor topeng menyang negara-negara Kanada lan Amerika Latin, lan Selandia Baru uga ngirim pesawat menyang Taiwan kanggo nggawa pasokan medis. Kajaba iku, sawetara topeng lan kit tes uga diekspor saka Korea Selatan, Singapura lan negara liya.

Lin Xiansheng, kepala pabrikan produk Kedokteran sing adhedhasar ing provinsi Zhejiang, marang Global Times, Senin, yen panganggo ekspor topeng China lan setelan proteksi mundhak sacara global, mung nambah ekspor ventilator lan produk liyane. "Akeh pasokan medis perusahaan multinasional diwenehi label karo merek dagang asing, nanging produksi asline isih ana ing China." Lin ujar manawa miturut kahanan penawaran lan permintaan saiki ing pasar internasional, China minangka kekuwatan utama ing bidang ekspor pasokan medis.


Wektu kiriman: Jun-10-2020